Eğitimin Adı:
ISO/IEC 27001:2022 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Baş Uygulayıcı Eğitimi (Exemplar Global Onaylı) - ISO/IEC 27001:2022 Information Security Management System Lead Implementer Course (Exemplar Global Approved)
Eğitimin Amacı:
Eğitimin amacı, katılımcıların bir kuruluşun Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS)'ni etkili bir şekilde planlamasını, uygulamasını, yönetmesini, izlemesini ve sürdürmesini desteklemek için gerekli bilgi ve becerileri edinmelerini sağlamaktır. Bu eğitim, katılımcıları ISO/IEC 27001'e dayalı bir Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS)'nin uygulanmasına hazırlamak için tasarlanmıştır. Bir BGYS'nin en iyi uygulamalarına ilişkin kapsamlı bir anlayış ve onun sürekli yönetimi ve iyileştirilmesi için bir çerçeve sağlamayı amaçlamaktadır.
Hedef Kitle:
Kuruluşlarda ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi'nin etkin kurulmasını ve uygulanmasını sağlayacak yöneticiler, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi'nin yürütülmesi ve uygulanmasından sorumlu kişiler, BGYS ekibinin üyeleri, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS)'nin uygulanmasında uzmanlaşmak isteyen proje yöneticileri, denetçiler ve denetçi adayları, danışmanlar.
Katılım Ön Şartı:
Bu eğitime katılım için herhangi bir ön şart bulunmamakla birlikte katılımcıların daha önce ISO 27001 Temel Eğitimi'ni almış olması önerilmektedir.
Eğitimin Süresi:
40 saat (5 gün)
Eğitimin İçeriği:
- Bilgi, bilgi güvenliği ve bilgi güvenliği yönetimi
- ISO 27001’in faydaları ve önemi
- ISO 27001 ve ISO 27002 nedir?
- ISO 27001 ve ISO 27002'in temel gereklilikleri
- BGYS kavramları ve prensipleri
- ISO/IEC 27001:2022’nin temel gereklilikleri
- PUKÖ döngüsünü izleyerek bilgi güvenliği çerçevesinin oluşturulması
- BGYS temelinde GAP (açıklık) analizi
- Risk değerlendirmesi nasıl yapılır?
- Risk değerlendirmesi, işlemesi ve güncellemesi
- GAP analizine ve risk planına uygun bir bilgi güvenliği çerçevesinin oluşturulması ve uygulanması
- Oluşturulan risk çerçevesinin ISO/IEC 27001:2022'e uygun olarak işlenmesi ve uygulanması
- Liderlik faaliyetleri, bilgi güvenliği temelinde proje yönetimi uygulaması ve farkındalık çalışmaları
- BGYS ekiplerinin çalışması
- Sınav
Sertifika:
Öncelikle bir sertifika almaya hak kazanmak için eğitimin en az %80'ine katılım sağlanmalıdır. Başarı sertifikası alabilmek için eğitim sonundaki yazılı sınavdan geçer not (100 üzerinden 70 puan) alınmalıdır. Sınavda başarı sağlayamayan katılımcılarımızın ücretsiz ikinci sınav hakkı bulunmaktadır. Başarı kriterini sağlayamayan katılımcılarımız için katılım sertifikası düzenlenecektir.