Eğitimin Adı:
İyi Tarım Uygulamaları Temel Eğitimi
Eğitimin Amacı:
Eğitimin amacı, katılımcıların İyi Tarım Uygulamaları ve oluşumu, gelişimi, dokümantasyonu, kalite yönetim sistemi, iç kontrol yöntemleri, belgelendirme süreci ve mevzuat konularının tarım sektöründeki uygulamaları hakkında bilgiye sahip olmalarını sağlamaktır.
Hedef Kitle:
Bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üreticileri, paketleyicileri, işleyicileri, tedarikçileri ve bu kuruluşlarda kalite yönetim sistemleri ve gıda güvenliğine ilişkin konularda çalışanlar, idari ve teknik personel, ziraat mühendisleri, ziraat teknikerleri, gıda mühendisleri, zooteknistler, su ürünleri yetiştiricileri, veteriner hekimler, halk sağlığı uzmanları, ilgili sektörün belgelendirilmiş kontrollü üretim kısmının bir parçası olmayı hedefleyen öğrenciler, birlik ve kooperatif mensupları, ziraat odaları, İyi Tarım Uygulamaları konusunda danışmanlık yapmak isteyenler, tarım danışmanları ve sorumlu yöneticiler.
Katılım Ön Şartı:
Bu eğitime katılım için herhangi bir ön şart bulunmamaktadır. Dileyen herkes eğitimimize katılım sağlayabilir.
Eğitimin Süresi:
8 saat (1 gün)
Eğitimin İçeriği:
- İyi Tarım Uygulamaları'na giriş
- İyi Tarım Uygulamaları ülke mevzuatı
- İyi Tarım Uygulamaları kapsamları ve alt kapsamları
- Neden İyi Tarım Uygulamaları?
- İnsanoğlunun yerleşik düzen sonrası tarım modelleri
- Ülkemizdeki ve dünyadaki mevzuat
- İyi Tarım Uygulamaları'na konu standartlar, noktaları ve uygunluk kriterleri
- Kontrol ve sertifikasyon süreci
- İyi Tarım Uygulamaları'nda izlenebilirlik ve kayıt tutma
- Risk değerlendirme
- İyi Tarım Uygulamaları kalite yönetim sistemi gereklilikleri
- Pratik çalışmalar
Sertifika:
Eğitimin en az %80'ine katılım sağlayan katılımcılarımıza katılım sertifikası düzenlenecektir.